Eiwitrijk vegetarisch recept

E

Heb je voor vanavond geen trek in vlees en ben je op zoek naar afwisseling van jou wekelijkse eet patroon? In dit artikel vind je een eiwitrijk vegetarisch recept om eens zelf thuis uit te proberen.

Veel vegetarische maaltijden zijn ook eiwitrijke vegetarische maaltijden, doordat er bij vlees vervangende producten veel tofoe word gebruik krijg je gelijk ook jou portie eiwitten binnen. Vele vegetarische maaltijden zijn eiwitrijk door onder andere het gebruik van tofu en tempé. Zo bevat tempé 19 gram eiwit per 100 gram en is het vetarm. Daarnaast bevat het verschillende mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en diverse vitamines.

Waarom word je vegetariër?
De redenen waarom men vegetariër word zijn heel erg verschillend, de ene persoon vind het zielig voor de dieren en weer een ander heeft last van allergien. Uit een onderzoek aan de American Academy of Allergy Asthma & Immunology in New Orleans is er uit onderzoek gebleken dat meer mensen dan gedacht allergisch zijn voor vlees.
Uit het onderzoek bleek dat van de 60 proefpersonen er bij 25 pas na een aantal uren allergische reacties vertoonden. Voor het onderzoek werd aangenomen dat wanneer er binnen twee uur geen allergische reactie op voedsel komt er van een voedselallergie geen sprake is. Maar bij dit onderzoek is gebleken dat deze allergische reacties dus ook pas 4 tot 6 uur na het eten kan komen, dus mocht je nu ineens uitslag krijgen over hele lichaam dan weet je nu hoe dit komt.

Zijn er verschillende soorten vegetariërs?

Ja, zeker er zijn meerdere soorten vegetariërs zo zijn er mensen die wel eieren eten maar geen zuivel gebruiken en die worden ovo-vegetariërs genoemd. Andersom mensen die geen eieren eten maar wel zuivel producten worden lacto-vegetariers genoemd. Hieronder vind je nog een aantal andere soorten vegetariërs.

Pescotariër
Verder zijn er nog de pescotariërs. Deze eten geen vlees maar wel vis, ei en zuivel. De pollotariër eet geen vlees en vis maar wel gevogelte, ei en zuivel. Dit doen ze niet altijd alleen omdat ze het zielig vinden voor gevogelte maar een andere reden kan ook de gezondheid zijn zoals.

Veganisten
De Veganisten eten niks wat afkomstig is van dieren. Dus ook geen eieren en zuivel. Hier blijft het voor sommige veganisten niet bij, sommige van hen gebruiken ook geen wol en leer. Je hebt ook superstrenge veganisten: de fruitariërs. Ze eten ook geen planten omdat die leven. Ze eten alleen delen van de plant die geoogst kunnen worden zonder de plant te doden. Dan eet je dus vruchten, noten en zaden. Maar geen wortels en aardappels want daarmee belemmer je dat de plant verder groeit.