Welkom

W

Tennist.nl is een website voor de hobbyisten, liefhebbers, amateurs, professionals, tennis verenigingen, sportwinkels… eigenlijk alles wat ook maar enigszins te maken heeft met tennis.

De website is opgericht met het doel om ervaringen te delen, informatie te vinden, reviews te schrijven en blogs te plaatsen voor gratis websitepromotie.

Even wat achtergrond informatie over tennis.
Tennis is ontstaan in Frankrijk en wordt sinds 1873 in de vorm gespeeld zoals wij het spelletje nu kennen. Het woord tennis stamt af van tenez, wat ‘pak aan!’ betekent. Het doel van de sport is om de bal op zo’n manier te spelen dat de tegenstander hem niet op de juiste manier terug kan slaan.

Voor de profesionals zijn er ieder jaar 4 grote toernooien, zogenaamde ‘Grand Slams’. De vier bekendste Grand Slams zijn de Australian Open, Roland Garros, Wimbeldon en de US Open. Dit zijn de meest prestigieuze toernooien van de sport.