Hotel Twents Gastenhoes: Tot rust komen in Ootmarsum

H

Hotel Twents Gastenhoes, gelegen in het mooie Ootmarsum in Overijssel, is de uitvalsbasis voor een weekendje Twente of Overijssel. Of je nu de rust van een dorp wil of de drukte van de stad, bij Hotel Twents Gastenhoes is het allemaal vlakbij. Zo staat Ootmarsum bekend als de kunstplaats van Oost Nederland en ligt het gezellige Oldenzaal op nog geen 13 kilometer van Ootmarsum. Twents Gastenhoes is ideaal voor een weekendje weg in Ootmarsum of voor bijvoorbeeld een fietsvakantie.

Hoog beoordeeld op Zoover

Twents Gasthoes wordt door haar gasten beoordeeld met een 8,8 op Zoover. Vooral het vriendelijke personeel, service, prijs/kwaliteit en het eten komen goed uit de bus. Anderen vinden het de perfecte uitvalsbasis voor een fietsvakantie door de prachtige natuur in en rondom Ootmarsum. Wil je zelf ervaren waarom bezoekers zo tevreden zijn over dit hotel, boek dan hier een kamer voor uw vakantie in de omgeving van Ootmarsum.

Wat is er zoal te doen in Ootmarsum?

Zoals gezegd staat Ootmarsum bekend als de kunststad van Oost Nederland, en dat is niet voor niets. Zo is er elk jaar in augustus de kunstmarkt van Ootmarsum. Ieder jaar hanteert deze markt een ander thema en dit thema vormt dan de rode draad van de kunstmarkt. Tijdens dit evenement staan er tientallen kraampjes van kunstliefhebbers en kunstenaars uit binnen- en buitenland en kun je je als kunstliefhebber tegoed doen aan prachtige kunst.

Ook heeft Ootmarsum haar eigen jaarlijkse terugkerende kermis. Gek genoeg vindt deze kermis in november plaats en niet in een van de zomer- of lentemaanden zoals in de meeste plaatsen. Vandaar dat deze kermis ook wel de koale kermis genoemd wordt wat Twents is voor de koude kermis.

Ten derde kun je in Ootmarsum terecht voor een aantal musea. Het openlucht museum, het Onderwijsmuseum, het Musem Ton Schulten en het Chronomium museum vind je in dit pittoreske plaatsje.