Jouw hotel kan goedkoper

J

Schreeuwend duur. Dat is meestal het eerste wat bij mij opkomt. Door onderzoek te doen ben ik erachter gekomen waar dit voornamelijk door komt. Bijzonder genoeg komt dit door iets waarvan wij vaak denken dat zij de prijzen juist drukken en beduidend lager houden. De vergelijkingssites, zoals: Booking en trivago. Dit heeft een aantal oorzaken en deze oorzaken leg ik je uit in deze blog. Daarnaast vertel ik je ook direct wat je kunt doen om significant minder te betalen voor je hotel overnachting.

Hoe werken vergelijkingssites

Vergelijkingssites zijn geen goed doel en willen dus ook iets verdienen aan hun diensten. Hiervoor voegen zij een extra bedrag toe aan elke boeking die volbracht wordt bij de vergelijkingssite. Je zou zeggen, so far so good. Het vervelende is echter dat niemand meer een hotel zou boeken via vergelijkingssites duurder zijn dan de website van het hotel zelf. Daarom verplichten vergelijkingssites hotels om dezelfde hoge prijzen aan te houden als op hun website. Het resultaat mag duidelijk wezen. Kunstmatig hoog gehouden prijzen die eigenlijk helemaal niet hoeven. Wij betalen met zijn allen de marketing van booking.com.

Wat kun je hieraan doen

Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die jij hieraan kunt doen. Een van die dingen is zorgen dat je niet boekt via vergelijkingssites. Uiteraard kun je de vergelijkingssites prima gebruiken om een aantal hotel aanbiedingen te vergelijken. Het boeken moet je echter toch echt doen via de website zelf. Hotels mogen namelijk wel korting geven op extraatjes. Zo biedt dit Bed and Breakfast Hilversum nu 20 procent korting op ontbijt. Daarnaast kun je het hotel natuurlijk ook gewoon brutaal bellen met de vraag of je korting kunt krijgen wanneer je niet via booking.com boekt.

Fijne vakantie!

Ik wens je een enorm fijne vakantie en hoop dat je wat geld overhoudt met de tips uit deze blog.