Een Goede Tennisuitrusting

E

Veel mensen hebben de weg naar de tennisbaan al gevonden en staan met veel plezier één of meerdere keren per week een balletje te slaan. Maar als beginner heb je misschien helemaal geen idee waar je moet beginnen. De puntentelling met sets, games, deuce, voordeel en nadeel lijkt nog hogere wiskunde en in tenniswinkels zoals TennisDirect wordt je overweldigd met verschillende soorten rackets, tennisschoenen, tennisshirts en nog veel meer. Dus je vraagt je dan misschien af wat de belangrijkste dingen zijn die je als beginnende tenniser nodig hebt en hoe je later jouw collectie uit kunt breiden. Daarom hebben we wat dingen voor jou op een rijtje gezet.

Een Goed Tennisracket

Natuurlijk heb je een goed tennisracket nodig. Je hoeft echt niet meteen een super-de-luxe HEAD, Babolat, Prince of Dunlop racket met spinsnaren te hebben als je pas voor het eerst een balletje opgooit, maar het racket moet prettig in de hand liggen en niet te licht of te zwaar zijn. Vergeet ook vooral niet om wat aandacht te geven aan het aantal kilo aan snaren dat er in je racket zit. Probeer eens uit of jij beter speelt met 23 kilo, 25 kilo of juist 27 kilo. En houdt in gedachten dat je racket af en toe opnieuw bespannen zal moeten worden omdat dan de fut uit de snaren is. Hoe vaker je speelt, hoe vaker dit zal moeten. En mocht 28 kilo toch niet prettig voelen dan kun je altijd de volgende keer dat je racket bespannen moet worden voor een lichtere bespanning gaan.

Degelijke Tennisschoenen

Een tweede vereiste bij tennis is het hebben van goede tennisschoenen. Vooral op gravel verlies je anders al snel je grip en ga je onderuit. Vanwege de vele verschillende ondergronden vergt het kiezen van de juiste tennisschoenen nog meer aandacht als het uitzoeken van andere sportschoenen. Je hebt speciale tennisschoenenen voor smashcourt, hardcourt, gravel (lawn) en kunstgras. Allemaal hebben ze zo hun eigen kwaliteiten. Bedenk dus goed wat voor een ondergrond ze op jouw vereniging gebruiken en kies schoeisel dat daarbij past. En houdt er ook rekening mee dat je tennisschoenen die je in de zomer op gravel gebruikt niet ‘s winters in een zaal zal mogen dragen.

Goede Kleding

Kleding is bij tennis iets minder belangrijk. Je kunt in de zomer gewoon in een shirtje en korte sportbroek spelen. Dat hoeft niet eens speciale tenniskleding te zijn. Vooral als je begint is een simpel sportshirtje al genoeg. Dat witte tennisjurkje of tennisshirt voor Wimbledon kan dus nog best even wachten. Zorg echter wel voor kleding waarin je je goed kunt bewegen. Je wilt immers niet door een te strak shirt tegengehouden worden als je net die service of lob terug wilt slaan. Als het kouder wordt is het misschien fijn om een warm vest of dun jackje te hebben dat je aan kunt doen als je buiten speelt. Een fleece vest of gevoerde trainingsbroek kan hier dus best lekker zijn terwijl handschoenen ervoor zorgen dat je handen niet aan je tennisracket vastvriezen. Maar ook bij winterkleding blijft goed kunnen bewegen erg belangrijk.